Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Θεσσαλονίκη: Εγκατέλειψαν τον σκύλο τους και εκείνος τους περιμένει έξω από το σπίτι


Έκκληση για τη σωτηρία του σκύλου που εγκαταλείφθηκε από τους αδιάφορους κηδεμόνες του απευθύνει μέσω του www.zoosos.gr o φοιτητής Γιώργος Περδίκος. Το σκυλί, που βλέπετε στις φωτογραφίες, ανήκει σ’ ένα ζευγάρι που μένει στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 23 στη Θεσσαλονίκη κοντά στην Ευαγγελίστρια.
Το ζευγάρι, όπως μας εξήγησε ο κ. Περδίκος, δεν πρόσεχε το ζώο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα – καθώς το άφηναν να γυρνάει μόνος του στους δρόμους – πριν από έναν μήνα να χτυπηθεί από όχημα. Φυσικά δεν του πρόσφεραν ούτε σωστή κτηνιατρική περίθαλψη με αποτέλεσμα το σπασμένο πόδι του να μην γίνει απολύτως καλά. Όμως τις τελευταίες μέρες ο κ. Περδίκος παρατήρησε ότι σταμάτησαν να του βάζουν τροφή και νερό και του έβγαλαν και το κολάρο.
Το ζώο διαρκώς περιμένει έξω από το σπίτι του μάλιστα το βράδυ της 5ης Μαρτίου όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είχαν βάλει μια κούτα με πράγματά για να το αποτρέψουν να κάθεται εκεί και να τους περιμένει.
Ο φοιτητής μας εξήγησε ότι κάλεσε τρεις φορές το 100 για να καταγγείλει την εγκατάλειψη του ζώου αλλά ώρες αργότερα κανείς δεν εμφανίστηκε γιατί από το Κέντρο του έλεγαν ότι υπήρχαν άλλα περιστατικά. Όταν ο άνθρωπος που νοιάστηκε για την τύχη του σκύλου χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος για να διαμαρτυρηθεί για την εγκατάλειψη του δέχτηκε την λεκτική επίθεση από τον ιδιοκτήτη του ζώου.
Ο κ. Περδίκος έβαλε στο ζώο τροφή και νερό και απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να τον βοηθήσει όχι μόνο με την υιοθεσία ή την φιλοξενία αλλά κυρίως και με την καταγγελία στην Αστυνομία. Αν μπορείτε να βοηθήσετε καλέστε στο τηλέφωνο: 6978879716.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου