Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Xρόνια Πολλά στους αγαπημένους μας τετράποδους ήρωες!

Ένα κείμενο αφιερωμένο στον πιο αγαπημένο μας φίλο. Στα σκυλάκια μας που καθημερινά μας δείχνουν τι πάει να πει αγάπη.


Ένας σκύλος και ο άνθρωπος του
Κοιμούνται και ξυπνούν μαζί. Σε ένα κρεβάτι που σχεδόν δεν τους χωρά. Γεμάτο τρίχα και αγάπη, πολλή αγάπη. Δίνοντας ζωή στο αγαπημένο φολκλόρ άσμα, το πρωί την ξυπνά με φιλιά. Και γαβγίσματα -χωρίς ήχο- ανοίγοντας και κλείνοντας το στόμα απότομα. Έχει έρθει η ώρα. 

Νυστάζει αλλά τίποτα δεν της δίνει μεγαλύτερη χαρά από το να βλέπει την ουρά του να κουνιέται γρήγορα στον ήχο της  αγαπημένης του ρητορικής ερώτησης: “Πάμε βόλτα;”

Με το ζόρι καταφέρνει να φορέσει το λουρί, αφού η ανυπομονησία τον κάνει να εξασκεί όλα τα κόλπα που έχει μάθει. Κάθεται, σηκώνεται, ξαπλώνει, στριφογυρνάει, πηδάει και πάλι από την αρχή!

Δεν του αρέσει ιδιαίτερα το λουρί αλλά κάνει ότι μπορεί για να το συνηθίσει. Κάποτε ζούσε ελεύθερος και μόνος. Ήταν αδεσποτάκι. Παρόλα αυτά το φοράει και πρόθυμα την ακολουθεί παντού. Η ευγνωμοσύνη είναι καθημερινά ζωγραφισμένη στα μάτια του. 
Είναι όμως και ανεξάρτητος κι αυτό είναι καλό. Στην όψη της αγαπημένης του να φεύγει για δουλειά, στέκεται κύριος. Στο μεσοδιάστημα φροντίζει να μη μασουλήσει-κατουρήσει- διαλύσει τίποτα, ένας κύριος με τα όλα του.

Με τον παραμικρό ήχο στην πόρτα στέκεται προσοχή. Μετά από δυο-τρεις αποτυχημένες μαντεψιές το κλειδί γυρνάει και οι δυο τους ξανασμίγουν. Το πιο γλυκό καλωσόρισμα και πολλά πεταχτά φιλάκια. Είναι να μη τους ζηλεύεις;

Επαγγελματίας στο παρακαλητό, πάντα καταφέρνει να ξεκλέβει μπουκιές. Χωρίς να μπορεί να του αντισταθεί, υποκύπτει, μα κάθε φορά λέει πως είναι και η τελευταία. Ποτέ δεν είναι.

Έχει ένα ολοκαίνουριο, χνουδωτό κρεβατάκι, κι όμως η αγαπημένη του θέση είναι πάντα δίπλα της. Κοιτάζει τηλεόραση μαζί της, χωρίς να καταλαβαίνει τι βλέπει. Καμιά φορά αυτό την κάνει να χαίρεται και να τον βγάζει φωτογραφίες! Απορεί, αλλά του φτάνει που είναι μαζί, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας του.

Το βράδυ νυστάζει από νωρίς αλλά την περιμένει. Δεν πάει στο δωμάτιο χωρίς αυτήν. Τα μάτια του κλείνουν και επιτέλους ακούει τη γνώριμη φράση: «Πάμε για ύπνο»
Αρχίζει να κάνει κύκλους, βολεύεται δίπλα της και αναστενάζει ικανοποιημένος. Στον ύπνο του θα την ονειρευτεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου